ALLEEN GA JE SNELLER, SAMEN KOM JE VERDER

Fundament in ondernemend leiderschap (Medewerkers)

Zowel in je werk als privé effectiever functioneren, beter leren omgaan met prikkels op de werkvloer, makkelijker communiceren en effectiever en leuker samenwerken. Een utopie?
Niet met deze Leiderschaptraining.

Waarom deze training:

Deze training helpt je om effectief en met plezier te functioneren in je werk en privé door bewuster om te gaan met je emoties, gedragingen en communicatie. Tijdens de training staat jouw persoonlijke ontwikkeling steeds centraal. Waar ga je voor en waar sta je voor. Je ontdekt jouw beperkende patronen en overtuigingen, maar vooral ook je succesvolle denkbeelden. Je ontdekt wat jou tegenhoudt en ook wat je beweegt in het dagelijks leven en wat je stuurt in je beslissingen. Je zult tijdens de training een persoonlijke verandering meemaken waardoor je makkelijker met je emoties om leert gaan en effectiever leert communiceren. Hierdoor ga je ervaren dat je met meer zelfvertrouwen in het leven ‘staat’. Met deze training leg je een belangrijke basis (fundament) als het gaat om jouw leiderschap. Daarnaast leer je om met een ondernemende houding hier steeds verbeterstappen in te zetten.

Voor wie is deze training geschikt?

Wanneer een bedrijf verandering wenst, is dat alleen mogelijk als iedere medewerker vanuit zichzelf besluit mee te veranderen. Deze training is daarom effectief voor iedereen die vanuit een ondernemende houding wil veranderen en zelf graag het voorbeeld wil zijn van verandering en verbetering op het gebied van leiderschap (over je eigen leven/presteren), samenwerking en communicatie.

Onze deelnemers willen:

• effectiever communiceren en samenwerken
• hun persoonlijk leiderschap (verder) ontwikkelen
• betere keuzes maken in het dagelijks leven, maar weten vaak niet op welke wijze
• slimmer werken en meer resultaat en plezier in en op het werk

We bieden jou:

Twee zien meer dan een, daarom zijn er altijd twee actieve trainers aanwezig. Door het creëren van een vertrouwelijke omgeving en middels onze persoonlijke benadering, kunnen wij je uitdagen tot je eerste stappen naar verandering.

• een persoonlijke, duidelijke aanpak, met warmte en uitdaging aangedragen
• diepgang zonder zweverig te zijn, vanuit verbinding bieden we jou praktische tools
• tools die direct toepasbaar zijn op de werkvloer
• aandacht voor jouw persoonlijke proces
• resultaat verbetering bij je dagelijkse werkzaamheden
• een groep van 12-20 gemotiveerde deelnemers waar je met en van kunt leren

Praktische info:

Locatie training:

De training vindt plaats op een inspirerende plek. De Pollepleats. Het adres is: De Kat 20, Westhem, Friesland.
Let op deze training wordt gegeven in Friesland.

Data 2019 1 

5 en 6 november
3 december
21 januari (2020)

Iedere dag is de inloop vanaf 08.30 en we starten om 9.00 uur. Om 16.30 uur sluiten we de dag af.

Wij werken volgens de Toyota Kata Methode voor succes:

Voorafgaand aan de training ontvang je het audio programma over het fundament van persoonlijk leiderschap in de vorm van een luisterboek. Deze kun je vooraf al helemaal luisteren of juist in delen. Tijdens de training krijg je een werkmap uitgereikt, waardoor ook de oefeningen vooraf en tussendoor op papier beschikbaar zijn.

Onze aanpak is ervaringsgericht en interactief. Door de voorbereiding vooraf en tussendoor besteden we minder tijd aan theorie en juist meer tijd aan het zelf ervaren van de kracht van de NLP communicatie structuren, systemisch werken, oplossingsgericht werken, KATA, en ACT. Het leereffect van een groep medecursisten wordt optimaal benut door de geleerde lessen uit opdrachten en ervaringen met elkaar te delen en deze opnieuw in de structuren van de methodieken te duiden.

Hierdoor wordt steeds de koppeling gemaakt tussen theorie en praktijk. Aan de hand van oefeningen, opdrachten en aansprekende voorbeelden doe je waardevolle kennis en vaardigheden op om effectiever te communiceren, te beïnvloeden en te veranderen, zowel zakelijk als privé.

Deze veelzijdige training wordt op interactieve wijze verzorgd door deskundige en gecertificeerde trainer(s) uit het vakgebied.

Tenslotte stel je met behulp van een KATA-bord een persoonlijk leer- en veranderplan op om het geleerde te borgen in jouw eigen praktijk.

Investering in jezelf en jouw bedrijf:

De training bestaat uit 1 blok van 2 dagen en 2 x 1 dag

2-daagse: IK: Wat wil ik echt veranderen? Waar sta ik (voor) en waar wil ik naar toe?
Dag 3: IK en de ander: Echt contact maken. Met contact kan alles, zonder contact kan niets.
Dag 4: Samen-continu ontwikkelen. IK, de ander, het bedrijf én dus de klant,

Naast de 4 klassikale dagen, vragen wij van jou:

• Schriftelijke Persoonlijk intake gesprek voorafgaand om per deelnemer de uitdaging concreet vast te stellen en bereidheid om ervoor te gaan.
• Luisteren naar het luisterboek: Op weg naar de betere versie van jezelf. Dit is de theorie die de -4daagse training volledig ondersteunt en het effect van de training verdubbelt.
• Tussen de trainingsdagen helpen de deelnemers elkaar en vinden er wekelijks coachgesprekken plaats tussen deelnemers met behulp van 5 vragen, waardoor de gelegenheid ontstaat nog meer te leren, oefenen en experimenteren
• Tussen de trainingsdagen vindt er telkens een reflectie-gesprek plaats tussen leidinggevende en deelnemer
• Tijdens oefeningen en opdrachten maken we ook steeds de vertaling naar de doelen en ontwikkeling van het bedrijf waarvoor je werkt

Je investering voor het gehele programma is € 1.850,- (exclusief BTW). Dit bedrag is inclusief trainingsmaterialen en arrangementskosten (zaalhuur, uitgebreide lunches, onbeperkt koffie/thee/water) en je ontvangt voorafgaand aan de training gratis het luisterboek “Op weg naar de betere versie van jezelf”!

Onder de motorkap:

Deze training is gebaseerd op verschillende methodieken die ieder op hun eigen manier bijdragen aan organisatieontwikkeling, teamontwikkeling en vooral persoonlijke ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van de 5 belangrijkste methodieken. Wil je meer willen weten over deze methodieken en wat ze voor jou en je organisatie betekenen? Neem dan contact met ons op en we vertellen je graag wat onze ervaringen hiermee in de praktijk zijn.

NLP: komt voort uit het bestuderen van mensen met uitzonderlijke kwaliteiten /bekwaamheden. De vragen die onderzoekers sinds de jaren zeventig stellen, waren: Hoe komt het dat deze mensen veel beter in bepaalde zaken/ vaardigheden zijn dan anderen? Is dat talent of speelt er meer? Wat denken en doen deze mensen anders dan vergelijkbare mensen? Denk hierbij aan vaardigheden in leiderschap over jezelf, leiderschap over anderen, doelen stellen en halen, stemmingen beïnvloeden en benutten, effectief communiceren.

Kata: de menselijke kant van Lean. Het zijn 3 krachtige diepgaande routines en daarmee tegelijk ook ’s werelds beste methode om iemand tot zijn/haar diepste mogelijkheden te ontwikkelen. Deze routines helpen elke leidinggevende om effectieve coaches te worden en teams naar zelfsturing te begeleiden.

ACT: een wetenschappelijk onderzochte methode voor mensen die meer voluit willen leven en die je praktische vaardigheden leert voor meer psychologische flexibiliteit. Hierdoor kun je beter omgaan met de grillen van het leven, en zal je sneller geneigd zijn om de dingen te doen die echt belangrijk voor je zijn.

Systemisch werken: een manier om inzicht te krijgen in jouw eigen plek in een systeem, welk systeem dan ook, en je verhouding met de anderen in dat systeem. Het leert je waar belemmeringen zitten en waarom je steeds opnieuw vervalt in bepaald gedrag dat je belemmert in je ontwikkeling en groei.

Oplossingsgericht werken: een effectieve en praktische aanpak voor positieve verandering bij individuen, teams en organisaties. De krachtige resultaten verklaren de snelle groei van deze methodiek. Een kenmerkende uitspraak: ‘Als iets werkt, doe er meer van. Werkt het niet, doe iets anders.’

Informatie:

Als je meer wilt weten of vragen hebt, neem dan contact op met
Marlies van der Putten (06 – 53 53 00 65)

05 november 2019

Investering

  • Fundament in ondernemend leiderschap€ 1850
  • Totaal€ 1850