Alleen ga je sneller samen kom je verder

Meester in ondernemend leiderschap 12 daagse (Managers)

Alles begint bij jezelf. Jij bent de sleutel tot je succes – individueel maar ook binnen je team en bedrijf.

Dat gegeven is het vertrekpunt van deze leiderschapstraining. Leiderschap moet je hier zien als ‘persoonlijk’ leiderschap, als jezelf meester worden. Bewustwording van jouw eigen do’s en dont’s is stap 1. Daarna pas kun je anderen verder helpen. De opleiding helpt je te zien welke onderhuidse patronen en overtuigingen jou persoonlijk beperken of blokkeren. Wat bij jou welk gedrag triggert. Ook in positieve zin: wat je hart sneller doet kloppen, waar je persoonlijke kracht en je passie liggen, wat jou succesvol maakt.

Persoonlijk leiderschap

Vanuit dat bewustwordingsproces maak je een persoonlijke ontwikkeling door. De knop gaat om. Je verandert. Je krijgt meer grip op je emoties, op je gedrag en op de manier waarop je communiceert. Je ontdekt effectiever leiding te geven aan jezelf. En van daaruit leer je leidinggeven aan en coachen van anderen, teams en je bedrijf. Zo vergroot je je plezier, ontspanning, daadkracht en resultaat. Zakelijk en privé.

In de training leer je de KATA- methodiek van Toyota toepassen. Wat Toyota’s Lean is voor processen, dat is Toyota’s KATA voor de mens. Het is een wetenschappelijk bewezen filosofie en methodiek voor het continue verbeteren van mensen en daarmee de teams en organisaties waarin ze functioneren. Middels eenvoudige, krachtige routines stelt KATA mensen in staat om zichzelf en anderen kort-cyclisch continue kunnen beoordelen, opleiden en ontwikkelen.

Deze KATA-routines kun je zien als ‘de motor’ van het proces, de overige aangeboden methodieken in het traject vormen ‘de brandstof’ om duurzaam voorwaarts te gaan. Telkens worden de diverse methodieken eerst op persoonlijk niveau eigen gemaakt. Daarna wordt de vertaalslag gemaakt naar andere individuen, teams en de organisatie.

Voor wie:

Deze training is bedoeld voor ondernemende mensen. Directeuren, leiders en ondernemers die met elkaar en van elkaar willen leren. Mensen die hebben ontdekt dat de drie ontwikkelsporen van organisatieontwikkeling, teamontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

We bieden jou:

  • een persoonlijke, duidelijke aanpak, met warmte en uitdaging
  • leren met en van elkaar in een groep van 12-20 deelnemers
  • diepgang zonder zweverig te zijn, vanuit verbinding bieden we jou praktische tools
  • we laten je zien dat deze tools direct toepasbaar zijn op de werkvloer, ook als coach
  • we leren jou hoe je mensen kunt coachen op hun persoonlijke proces en ontwikkeling
  • we garanderen performance verbetering bij jouw dagelijkse werkzaamheden en die van de mensen aan wie jij leiding geeft

Praktische info:

De training bestaat uit 2 losse delen en vindt plaats in een groep van 12-20 personen. Deel 1 betreft ‘de basis’ en vindt plaats in het voorjaar 2018. In het najaar 2018 vindt deel 2 ‘de verdieping’ plaats.

Om deel te nemen aan de training meldt je je aan voor deel 1. Je kan je ook direct aanmelden voor deel 2, maar dat kan ook later (op basis van jouw behoefte aan de verdiepingsdagen). Deel 1 is een vereiste om deel 2 te kunnen volgen.

Training start voorjaar 2019

Deel 1 (de basis):                                                      Deel 2 (de verdieping):

–   5 en 6 maart ( dinsdag en woensdag )                 –   9 en 10 september ( maandag en dinsdag )

–   9 en 10 april ( dinsdag en woensdag )                 –   8 en 9 oktober ( dinsdag en woensdag )

–  14 en 15 mei ( dinsdag en woensdag )

–  11 en 12 juni ( dinsdag en woensdag )

Iedere dag is de inloop vanaf 08.30 uur en we starten om 09.00 uur. Tussen 16.00 en 16.30 uur sluiten we de dag af.

 

Training start najaar 2019

Deel 1 (de basis):                                                           Deel 2 (de verdieping):

–   17 en 18 september ( dinsdag en woensdag )         –   14 en 15 januari 2020 ( dinsdag en woensdag )

–   29 en 30 oktober ( dinsdag en woensdag )             –   11 en 12 februari 2020 ( dinsdag en woensdag )

–   10 en 11 december ( dinsdag en woensdag )

Iedere dag is de inloop vanaf 08.30 uur en we starten om 09.00 uur. Tussen 16.00 en 16.30 uur sluiten we de dag af.

 

Locatie training:

De training vindt plaats op een inspirerende plek. De Pollepleats. Het adres is: De Kat 20, Westhem, Friesland.

Let op deze training wordt gegeven in Friesland.

Studiewijze:

Voorafgaand aan de training ontvang je het audio programma over het fundament van persoonlijk leiderschap in de vorm van een luisterboek. Deze kun je vooraf al helemaal luisteren of juist in delen. Tijdens de training krijg je een werkmap uitgereikt, waardoor ook de oefeningen vooraf en tussendoor op papier beschikbaar zijn.

Onze aanpak is ervaringsgericht en interactief. Door de voorbereiding vooraf en tussendoor besteden we minder tijd aan theorie en juist meer tijd aan het zelf ervaren van de kracht van de NLP communicatie structuren, systemisch werken, oplossingsgericht werken en KATA Coaching. Het leereffect van een groep medecursisten wordt optimaal benut door de geleerde lessen uit opdrachten en ervaringen met elkaar te delen en deze opnieuw in de structuren van de methodieken te duiden. Hierdoor wordt steeds de koppeling gemaakt tussen theorie en praktijk. Aan de hand van oefeningen, opdrachten en aansprekende voorbeelden doe je waardevolle kennis en vaardigheden op om effectiever te communiceren, te beïnvloeden en te veranderen, zowel zakelijk als privé.

Deze veelzijdige training wordt op interactieve wijze verzorgd door deskundige en gecertificeerde trainer(s) uit het vakgebied. Tenslotte stel je met behulp van een KATA-Verbeterbord een persoonlijk leer- en veranderplan op om het geleerde te borgen in jouw eigen praktijk.

Investering:

Naast jouw tijd en aandacht, bedraagt de investering:

Deel 1: € 4.000 (excl. btw)

Deel 2: € 1.150 (excl. btw)

Dit bedrag is inclusief trainingsmaterialen en arrangementskosten (zaalhuur, uitgebreide lunches, onbeperkt koffie/thee/ water) en je ontvangt voorafgaand aan de training gratis het luisterboek “Op weg naar de betere versie van jezelf”!

Wij verwachten een studietijd van circa 2 uren tussen elk blok. Na het eerste blok organiseren jullie tussentijdse (zelf begeleidende) buddygesprekken, waardoor de gelegenheid ontstaat elkaar te coachen en/of nog meer te oefenen en te verdiepen. Heb je de training gevolgd, dan ontvang je een certificaat van deelname.

Trainers:

Marlies van der Putten.

Geboren in een ondernemersgezin. Samen met broer Reinier oprichter en eigenaar van Quality Contact, instituut voor zakelijke groei. Dit instituut werd afgelopen jaar genomineerd voor beste trainingsbureau en beste trainer van Nederland, en eindigde met een top 5 noteringen in beide categorieën (uit 4000 deelnemers).

Marlies is internationaal gecertificeerd NLP-trainer en hypnotherapeut. De afgelopen twintig jaar werkte zij in uiteenlopende functies in marketing, sales en organisatieadvies bij verschillende grote ondernemingen. Nadat zij zich als topsporter had laten inspireren door haar mental-coach, werd Marlies zelf trainer, coach en therapeut. Haar levensmotto is: Met contact kan alles, zonder contact kan niets.

Peter Scherjon.

Ook geboren in een ondernemersgezin. Eigenaar van MKB Beter en mede-eigenaar van MKB Wurkpleats. Werkt vanuit zijn achtergrond als trainer en coach in NLP, Kata,

ACT, Systemisch en Oplossingsgericht werken. Houd zich dagelijks bezig met de praktische toepassing van deze methodieken op organisatorisch, team- en persoonlijk niveau.

Gedreven door grote nieuwsgierigheid naar de vraag; wat werkt wél?

Onder de motorkap:

Deze training is gebaseerd op verschillende methodieken die ieder op hun eigen manier bijdragen aan organisatieontwikkeling, teamontwikkeling en vooral persoonlijke ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van de 5 belangrijkste methodieken. Wil je meer willen weten over deze methodieken en wat ze voor jou en je organisatie betekenen? Neem dan contact met ons op en we vertellen je graag wat onze ervaringen hiermee in de praktijk zijn.

NLP: komt voort uit het bestuderen van mensen met uitzonderlijke kwaliteiten /bekwaamheden. De vragen die onderzoekers sinds de jaren zeventig stellen, waren: Hoe komt het dat deze mensen veel beter in bepaalde zaken / vaardigheden zijn dan anderen? Is dat talent of speelt er meer? Wat denken en doen deze mensen anders dan vergelijkbare mensen? Denk hierbij aan vaardigheden in leiderschap over jezelf, leiderschap over anderen, doelen stellen en halen, stemmingen beïnvloeden en benutten, effectief communiceren.

Kata: de menselijke kant van Lean. Het zijn 3 krachtige diepgaande routines en daarmee tegelijk ook ’s werelds beste methode om iemand tot zijn/haar diepste mogelijkheden te ontwikkelen. Deze routines helpen elke leidinggevende om effectieve coaches te worden en teams naar zelfsturing te begeleiden.

Systemisch werken: een manier om inzicht te krijgen in jouw eigen plek in een systeem, welk systeem dan ook, en je verhouding met de anderen in dat systeem. Het leert je waar belemmeringen zitten en waarom je steeds opnieuw vervalt in bepaald gedrag dat je belemmert in je ontwikkeling en groei.

Oplossingsgericht werken: een effectieve en praktische aanpak voor positieve verandering bij individuen, teams en organisaties. De krachtige resultaten verklaren de snelle groei van deze methodiek. Een kenmerkende uitspraak: ‘Als iets werkt, doe er meer van. Werkt het niet, doe iets anders.’

Informatie:

Als je meer wilt weten of vragen hebt, neem dan contact op met Marlies van der Putten 06-53530065

Deze training geeft recht op 79 PE-punten

05 maart 2019

Investering

  • Meester in ondernemend leiderschap 12 daagse€ 5150
  • Totaal€ 5150