Slippers voor Zuid Afrika

Wat gaat u met al die slippers doen? Heeft u zoveel kinderen?

‘Mamma’ zei Demi, de dochter van mijn vriendin, “hier in Zuid Afrika waar ik stage loop,  lopen alle kinderen op hun blote voeten, spelend in en etend van de vuilnisbelt. Ik zou ze zo graag slippers geven, zodat ze een beetje bescherming hebben.  Want dit doet pijn om te zien. Deze prachtige kwetsbare kinderen, ik wil iets doen!”  

Mijn vriendin vertelde mij dit verhaal. En zoals het in onze hoofden werkt, werd er direct een zaadje geplant. En niet toevallig liep ik 2 dagen later  in een supermarkt en zag een bak met allemaal gekleurde slippers. Afgeprijsd voor 1 euro. Ik twijfelde geen seconde en kocht de 32 paar slippers die nog in de bak lagen. Terwijl ik de slippers uit de bak in mijn kar deed, had ik heel veel aandacht en contact van andere winkelende mensen. 2 Grote bruine lieve  ogen van een vrouw met een hoofddoek keken mij aan: “Heeft u zoveel kinderen vroeg ze lachend? En wat gaat u met al die slippers doen? En er kwamen meer mannen en vrouwen in allerlei mooie kleuren van de wereld bewust mijn pad in. En binnen 5 minuten was iedereen betrokken en op de hoogte van mijn verhaal. Ik kreeg voorrang bij het betalen en kreeg alle tijd om de slippers in de tassen te doen. Ik voelde me warm worden. Ik ging de winkel moe in en kwam er
vol energie uit.  Zoveel liefde en warmte heb ik nog nooit ervaren als ik boodschappen deed.  Het leek een simpele actie, even slippers kopen. Maar wat ik voelde is: ik help mee aan betere wereld en dat gevoel gaven al die mensen in de winkel mij direct! Weer een bewijs dat met contact alles kan. En zonder contact niets.

Slippers-voor-zuidafrika